1.2b1 + power management

Discussion in 'MAC OS X Driver' started by Eugene Gavrilov, Nov 23, 2008.

  1. Eugene Gavrilov

    Eugene Gavrilov kX Project Lead Programmer and Coordinator

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Messages:
    3,136
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    48
    guys experiencing power management issues, please capture system.log for this scenario
    (it is in console, copy-paste only the lines that are related to 'entering into sleep mode' and 'returning to normal mode')
    write down the timestamps of each of your steps
    e.g.:
    1. boot. 12:00
    2. boot finished, launched itunes: 12:10
    3. chosen 'sleep' in apple menu: 12:15
    4. mac went in sleep mode: 12:16
    5. woke up mac: 12:18
    6. ...

    if you are getting shutdown problems, capture the logs, too
    don't send/attach -whole- system.log: it might be 1-2Mb - I only need just its part that is related to the problem. for instance, if you boot at 12:00 and test power-down issue around 12:15, the part of the log corresponding to this interval is sufficient for me

    E.
     
  2. djsubject

    djsubject New Member

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oops,
     
    Last edited: Nov 24, 2008
  3. djsubject

    djsubject New Member

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oops, posted the wrong info before sorry,

    {uploading txt file of wanted info}

    Subz
     
    Last edited: Nov 24, 2008
  4. djsubject

    djsubject New Member

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok attached is my Sys log from boot at 2.41 till shutdown at 2.43,

    boot at 2.41, run edspctrl at 2.42, & shutdown at 2.43!

    i have E-MU 1820, that wont let the system shutdown fully when the driver is installed,

    lat me know if there's any more i can do to help :)

    Subz
     

    Attached Files:

  5. djsubject

    djsubject New Member

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hmmm, i have clocked up my PC & now shutdown is fine with KX driver installed, overclocking a 2.66 to 2.83 Core2Duo E6750 do you want me to record any logs for you to see whats different from my other log i posted? Subz
     
  6. minuta

    minuta New Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I use Audigy 2 ZS and Mac OS X 10.5.5. No sound after wake up.

    Here is a parts of system.log:
    Code:
    Nov 30 11:55:15 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice[0x4767600]::performPowerStateChange: 1->2
    Nov 30 11:55:15 Michael-PC kernel[0]: kXAudioEngine[0x6b32c00]::performAudioEngineStart() - 0
    Nov 30 11:55:15 Michael-PC kernel[0]: kXAudioEngine[0x6b32c00]::performAudioEngineStart: start audio [0; 5555 0]
    Nov 30 11:55:18 Michael-PC kernel[0]: kXAudioEngine[0x6b32c00]::performAudioEngineStop() - 1
    Nov 30 11:55:18 Michael-PC kernel[0]: kXAudioEngine[0x6b32c00]::performAudioEngineStop: stop audio [0; 5555 0]
    Nov 30 11:55:18 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice[0x4767600]::performPowerStateChange: 2->1
    Nov 30 11:55:36 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice[0x4767600]::performPowerStateChange: 1->0
    Nov 30 11:55:36 Michael-PC kernel[0]: System Sleep
    Nov 30 11:55:48 Michael-PC kernel[0]: System Wake
    Nov 30 11:55:48 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice[0x4767600]::performPowerStateChange: 0->1
    Nov 30 11:55:48 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] Power: resuming after standby/suspend...
    Nov 30 11:55:48 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] initializing kX HAL...
    Nov 30 11:55:48 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] HW voices reset
    Nov 30 11:55:48 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] p16v initialization
    Nov 30 11:55:48 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] ac97 init
    Nov 30 11:55:48 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] db type: none [0]
    Nov 30 11:55:58 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice[0x4767600]::performPowerStateChange: 1->2
    Nov 30 11:55:58 Michael-PC kernel[0]: kXAudioEngine[0x6b32c00]::performAudioEngineStart() - 0
    Nov 30 11:55:58 Michael-PC kernel[0]: kXAudioEngine[0x6b32c00]::performAudioEngineStart: start audio [0; 5555 0]
    Nov 30 11:56:04 Michael-PC kernel[0]: kXAudioEngine[0x6b32c00]::performAudioEngineStop() - 1
    Nov 30 11:56:04 Michael-PC kernel[0]: kXAudioEngine[0x6b32c00]::performAudioEngineStop: stop audio [0; 5555 0]
    Nov 30 11:56:04 Michael-PC kernel[0]: kXAudioDevice[0x4767600]::performPowerStateChange: 2->1
     
  7. popeyeq

    popeyeq New Member

    Joined:
    Aug 24, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    HI same with me. no audio after wake from sleep

    Code:
    Dec 19 16:42:34 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice[0x41b9e00]::performPowerStateChange: 1->0
    Dec 19 16:42:34 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: System Sleep
    Dec 19 16:42:56 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: Wake reason = PCI
    Dec 19 16:42:57 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: System Wake
    Dec 19 16:42:57 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice[0x41b9e00]::performPowerStateChange: 0->1
    Dec 19 16:42:57 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] Power: resuming after standby/suspend...
    Dec 19 16:42:57 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] initializing kX HAL...
    Dec 19 16:42:57 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] HW voices reset
    Dec 19 16:42:57 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] ac97 init
    Dec 19 16:42:57 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] db type: LiveBay2 [20]
    Dec 19 16:43:04 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice[0x41b9e00]::performPowerStateChange: 1->2
    Dec 19 16:43:04 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioEngine[0x419e200]::performAudioEngineStart() - 0
    Dec 19 16:43:04 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioEngine[0x419e200]::performAudioEngineStart: start audio [0; 5555 0]
    Dec 19 16:43:04 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioEngine[0x419e200]::performAudioEngineStop() - 1
    Dec 19 16:43:04 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioEngine[0x419e200]::performAudioEngineStop: stop audio [0; 5555 0]
    Dec 19 16:43:04 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice[0x41b9e00]::performPowerStateChange: 2->1
    Dec 19 16:43:05 popeye-rocks-mac-pro kernel[0]: kXAudioDevice[0x41b9e00]::volumeChanged(0x41bc500, 41942, 43253): chn: 0 -> ab850000; 9 (none)
    
     
    Last edited: Dec 19, 2008
  8. frightfull

    frightfull New Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  9. djsubject

    djsubject New Member

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    to narrow it down, it was nothing to do with the over clocking, its to do with the fact that i enabled "wake from PCI Device" in the bios, don't know if this helps any one? i only enabled it by mistake, hence i disabled it & then shutdown stopped working again with latest KX driver, :)
     
  10. pista7

    pista7 New Member

    Joined:
    May 12, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    +1 for the 'no audio after resume' problem

    system.log pretty much same as for the others:
    Code:
    Jan  8 22:35:41 MacAxis kernel[0]: kXAudioDevice[0x51f4300]::performPowerStateChange: 1->0
    Jan  8 22:35:41 MacAxis kernel[0]: System Sleep
    Jan  9 20:08:33 MacAxis KernelEventAgent[38]: tid 00000000 received VQ_NOTRESP event (1)
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: Wake reason = PCI
    Jan  9 20:08:33 MacAxis KernelEventAgent[38]: tid 00000000 type 'smbfs', mounted on '/Volumes/xxx', from '//xxx@server:139/xxx', not responding
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: [TSC] original delta: -944462635, new delta: 1519. (CPU1)
    Jan  9 20:08:33 MacAxis KernelEventAgent[38]: tid 00000000 found 1 filesystem(s) with problem(s)
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: System Wake
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: kXAudioDevice[0x51f4300]::performPowerStateChange: 0->1
    Jan  9 20:08:33 MacAxis loginwindow[37]: 1 server now unresponsive
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] Power: resuming after standby/suspend...
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] initializing kX HAL...
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] HW voices reset
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] p16v initialization
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] ac97 init
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: kXAudioDevice [HAL] db type: none [0]
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: smb_iod_reconnect: Retrying connection to server
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: smb_iod_reconnect: Retrying connection to server
    Jan  9 20:08:34 MacAxis KernelEventAgent[38]: tid 00000000 received VQ_NOTRESP event (1)
    Jan  9 20:08:34 MacAxis kernel[0]: smb_iod_reconnect: Reconnected to server
    Jan  9 20:08:34 MacAxis loginwindow[37]: No servers unresponsive
    
    
     
  11. robbone

    robbone New Member

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi, also have E-mu 1820, after installing the drivers (kXAudioDriver-1.2b1.dmg) I do not have sound, the command 'edspctrl' in terminal initialize FPGA firmware and still nothing. I have not even kx mixer only kx manager but it is empty. How install EMU 1820? Please help - I must use this card in Logic.
     

Share This Page