3550 released - x86 and x64

Discussion in 'General Discussion' started by Eugene Gavrilov, Sep 18, 2009.

  1. Eugene Gavrilov

    Eugene Gavrilov kX Project Lead Programmer and Coordinator

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Messages:
    3,138
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    48
    hi guys!

    version 3550 is out!

    changes:

    * fixed issues with '>2Gb memory' PCs (thanks to Markus thrillhouse82 and Javier Gonzales)
    * fixed issue with add-ons on multidevice configurations (E-DSP Control, menu_idx)
    * fixed issue with kX Console unable to launch from the tray
    * fixed 'slow tooltips' issue in kX DSP
    * fixed 'no labels' issue in kX DSP

    known issues:
    * soundfonts may not work properly, because sfman32.dll requires kxapi.dll, which is no longer in the system32 folder. Add kX folder to your PATH to solve the problem
    * as earlier, 'speaker test' will NOT work in Vista/Windows7
    * you may need to increase kX buffer size in Windows7/Vista to avoid clicks

    please post your bug reports here


    download:


    x86 version (Windows XP, Windows Vista, Windows 7): kxdrv3550-x86-full.exe
    x64 version (Windows XP, Windows Vista, Windows 7): kxdrv3550-x64-full.exe

    previous build: here

    E.
     
    Last edited: Sep 18, 2009
    Tyrsonswood likes this.
  2. Tyrsonswood

    Tyrsonswood HH's curmudgeon

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    12,869
    Likes Received:
    705
    Trophy Points:
    138
    Thank you, E, for all your hard work.

    Installed flawlessly on an old dual PIII SB0060 Live! system I'm running XP/Win7 on. I can't test more than 2 gig but all else runs great in both XP and Windows 7. (I did tweak buffers as I had to in 3548..... didn't even test it at stock settings)

    Many thanks again! :)


    EDIT: Thanks to the team as well! Great!
     
    Last edited: Sep 19, 2009
  3. Russ

    Russ Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    5,722
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    Thanks E. :)

    Note: Plugins from 3548+ appear to be compatible with 3550.
     
    Last edited: Sep 18, 2009
  4. c0nstantine

    c0nstantine New Member

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    E., u'r the best of the best ;) w7, I'm coming
     
  5. radeonmaya

    radeonmaya New Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It work good with SB0220 on Windowns7 64bit RMT.:D
     
    Last edited: Oct 7, 2009
  6. geoslake

    geoslake New Member

    Joined:
    Apr 12, 2003
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you so much Eugene, will test it soon on Seven
     
  7. lazyfox1116

    lazyfox1116 New Member

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you very much. It works perfect on my win7 32 with 6G ram.
     
  8. terabaud

    terabaud New Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow, thanks very much for your nice work, Eugene.

    Tested with a SB Live! 5.1 under Win 7 x64 with 6GB RAM. It works :) but I have to find the optimal buffer size settings to get rid of the clicks.
     
  9. guenevereis

    guenevereis New Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eugene, Great Work Man, Thanks:D
    Work Fine In Windows 7 X64 4GB SB0060. Work perfectly with VirtualDJ but I have to find the optimal buffer size settings to get rid of the clicks on sound for S.O.:)
     
  10. loosedway

    loosedway New Member

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Îòâåò: 3550 released - x86 and x64

    First of all: Great work, Eugene.
    You are - the BEST!
    Thanks a lot for your hard work.

    Win 7 x64 / 4Gb Ram /Live 5.1 PCI VEN_1102&DEV_0002&REV_07/ wave out 4/5. All works fine without any tuning, except microphon (still no sound at venrilo). But it`s trifle.

    Ñïàñèáî, Âàì, áîëüøîå, Åâãåíèé.
     
  11. frankqn

    frankqn New Member

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    AW: 3550 released - x86 and x64

    Hello,

    good work, everything i need works fine on my Win 7 64 bit, except the record level is too low. On 100% i get only around 70% amplitude.

    Greetings
    Frank
     
  12. LordShade

    LordShade New Member

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    SB0220 10k1 [d000] AC97 Codec: SigmaTel STAC9708
    PCI ID:device=0x21102 subsys=0x80671102 chiprev=0xa

    Windows 7 x86, Windows 7 x64, 4GB RAM: works fine!

    Thanks for great work, Eugene!
     
  13. Chester01

    Chester01 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2004
    Messages:
    492
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    finally i can have balanced audio out again!!!!!!!!! thanks E.
    using 5 gb ram btw; my buffer settings are:
    256 KB
    9600 bytes (~10.00 ms) *I believe this is the one that matters...
    65536 bytes
    16 buffers
    2048 samples

    EDIT: forgot to mention, using win 7 x64
     
  14. psionic.one

    psionic.one New Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you!!
     
  15. ixemul

    ixemul New Member

    Joined:
    Aug 21, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks Eugene, happy to have kx again!

    I'm having an odd problem though... The ASIO Control Panel will not open, and no kx ASIO drivers are listed in any of my audio apps. All the DirectSound ones are enumerated however. I was wondering if it was to do with hardware acceleration since windows 7 disabled "hardware enhancements" or something of that nature when I was using the Creative drivers, but I can't even locate a way to check if acceleration is turned on or not. In any event, I'm running:
    Windows 7 x64 RC
    4GB RAM
    AMD 8650 x3 (2.3 GHz)
    Audigy 2 ZS Platinum Pro

    Anyone know how to fix this?

    I'm not getting bad latency, but I'd still prefer ASIO.

    Thanks,

    Chris
     
  16. RPGWiZaRD

    RPGWiZaRD New Member

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    MAN I both hate and love you right now! Why?

    Because I just today like couple of hrs ago I got my new socket 1156 upgrade up and running and I bought some crappy 2GB (2x1GB) Corsair 1600 CL9 kit only because of kX had this >2GB RAM issue. Wasn't expecting the fix to arrive exactly now. lol

    Oh well the good news is the bug is FINALLY fixed, thx so much for this, I'll need to grab a proper 2x2GB ram kit and sell this crap now. ^^
     
  17. Russ

    Russ Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    5,722
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    @ixemul

    It works fine for me with Windows XP, but someone mentioned the same problem with 3548 and Windows Vista, so maybe it only effects Vista/Windows 7? In any case, his solution was to manually register the kxasio.dll, so you may want to give that a try.

    See the 2nd and 3rd posts in the '3548 bug reports - X86 ONLY' thread.
    http://www.driverheaven.net/bug-reports/187608-3548-bug-reports-x86-only.html
     
  18. mistan

    mistan New Member

    Joined:
    Sep 25, 2004
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    SOOOOOOOOOO grateful for this!

    Windows 7 64bit/CT 4780/4GB Ram

    Works great.. BUT I dont have ASIO in FLStudio or Reason or any of my audio production softwares :( :( :(. Where Can I report this? Is there a fix for it?

    EDIT: Let me check out that solution Russ :D

    I cant figure out how to register the kxasio.dl ! Can someone explain it for me please? I forgot how to :(
     
  19. trex_daemon

    trex_daemon New Member

    Joined:
    Apr 26, 2005
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi. Works fine with win7 4gb of ram. However, since 3541, WaveOUTHQ is not working any more, if i select it as playback device in any player (like windows media player classic) it says that it can't open device. Am i doing smth wrong or that is a known issue ?
     
  20. Eugene Gavrilov

    Eugene Gavrilov kX Project Lead Programmer and Coordinator

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Messages:
    3,138
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    48
    Îòâåò: 3550 released - x86 and x64

    WaveHQ: I cannot test it anymore, since I don't have p16v-based devices... check debugging output of the driver, check the settings in Windows audio control panel (format, number of channels), this might be related to a change in Windows (after SP1 in Vista or smth).

    E.
     

Share This Page

visited