HardwareHeaven.com

HardwareHeaven.com

Looking for the skin chooser?
 
 
  • Home

  • Hardware reviews

  • Articles

  • News

  • Tools

  • Gaming at HardwareHeaven

  • Forums

 

Go Back   HardwareHeaven.com > Forums > Driver Support > kX Project Audio Driver Support Forum > General Discussion


Reply
 
Thread Tools
Old Nov 20, 2008, 04:03 PM   #1
HardwareHeaven Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Rep Power: 0
Enhanced_Interrogator is on a distinguished road

"Found new hardware" still appears after install

I installed v3541 recently, and everytime I start windows the new hardware wizard comes up, even though the sound card and kx drivers still work. So somehow windows thinks no drivers are installed even though working drivers are installed. Anybody know what to do?
Enhanced_Interrogator is offline   Reply With Quote


Old Nov 20, 2008, 04:15 PM   #2
Tail Razer
 
Maddogg6's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bernyurass, AZ - USA
Posts: 4,027
Rep Power: 0
Maddogg6 will become famous soon enoughMaddogg6 will become famous soon enough

Re: "Found new hardware" still appears after install

did you have problems with the kX driver installation?
Some thing Like "No Compatable sound card found"

What model sound card?
What OS are you using?
What does windows device manager show for your Sound and Audio device(s)?

The 'sound working in windows' could be windows driver for your sound card - that could be the new hardware found at boot up...
Maddogg6 is offline   Reply With Quote
Old Nov 20, 2008, 05:48 PM   #3
HardwareHeaven Junior Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 54
Rep Power: 0
LyyNx is on a distinguished road

Re: "Found new hardware" still appears after install

i'm guessing it's the creative game port. try windows update, it should find it.
LyyNx is offline   Reply With Quote
Old Nov 22, 2008, 08:35 PM Threadstarter Thread Starter   #4
HardwareHeaven Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Rep Power: 0
Enhanced_Interrogator is on a distinguished road

Re: "Found new hardware" still appears after install

Thanks for the response guys

-No the installation went fine as far as I can tell
-I don't remember anything like that, kx definitely found my card
-Audigy 2, kx specifically says it is sb0240 10k2 b800
-XP sp3
-That's the thing, it recognizes the kx/creative soundcard, but also registers an unknown pci device, here's a pic

http://i34.tinypic.com/28isymc.jpg

And my gameport works great with my MIDI keyboard and these drivers, so I don't know if that is the problem
Enhanced_Interrogator is offline   Reply With Quote
Old Nov 22, 2008, 09:04 PM   #5
Tail Razer
 
Maddogg6's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bernyurass, AZ - USA
Posts: 4,027
Rep Power: 0
Maddogg6 will become famous soon enoughMaddogg6 will become famous soon enough

Re: "Found new hardware" still appears after install

Any particular reason you didn't try kX V 3545? (its the most recent version)
http://www.hardwareheaven.com/general-...ion-3545b.html

edit2: Doh - your game port is not shown - mine shows "kX 10kx Audio - Game Port" - Seems to be related..??

I forget which version of kX eliminated that, IIRC, it was dropped becuase it was not working..?? Tho, the MIDI works for me - not sure if a game controller would or not.
Maddogg6 is offline   Reply With Quote
Old Nov 23, 2008, 05:19 AM Threadstarter Thread Starter   #6
HardwareHeaven Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Rep Power: 0
Enhanced_Interrogator is on a distinguished road

Re: "Found new hardware" still appears after install

Wow, that's weird, I thought 3541 was the latest, like it was the only one linked from the page i went to. I'll try this new one and get back to you.
Enhanced_Interrogator is offline   Reply With Quote
Old Nov 23, 2008, 07:08 AM   #7
HardwareHeaven Extreme Member
 
Tipstaff's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Real capital of Canada: Torauna
Posts: 7,706
Rep Power: 390
Tipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his statusTipstaff is godlike in his status
System Specs

Gold Member
Re: "Found new hardware" still appears after install

Can you do us a favor? Open up that unknown "PCI Input Device" listing from within "Device Manager", and go to the "Details" tab. Under the listing "Device Instance ID" you will see a bunch of numbers. Pay particular attention to the part of that number that says, "PCI\VEN_xxxx&DEV_xxxx". Once you have that post it back here, or you can even Google it to see what comes up for it. This will at the very least help us/you to figure out exactly what manufacturer made that part, as well as help narrow done the actual part itself, and it's drivers.

BTW, is this a fresh install of Windows?
__________________


Portal: The Flash Version
_________________________________
Brain: So, you sacked the cocky khaki Kicky Sack sock plucker?
Mr. Sackett: The second cocky khaki Kicky Sack sock plucker I've sacked since the sixth sitting sheet slitter got sick.
Tipstaff is offline   Reply With Quote
Old Nov 23, 2008, 09:21 PM   #8
HardwareHeaven Extreme Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,722
Rep Power: 74
Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!

Re: "Found new hardware" still appears after install

As already stated, it is most likely the gameport. kX no longer includes the gameport driver (which BTW, is not needed for MIDI I/O). If you do not use it as a gameport, you can ignore it or disable it, or whatever. Otherwise you should you use the gameport driver from the Creative CD.
Russ is offline   Reply With Quote
Old Nov 24, 2008, 12:54 AM Threadstarter Thread Starter   #9
HardwareHeaven Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Rep Power: 0
Enhanced_Interrogator is on a distinguished road

Re: "Found new hardware" still appears after install

Yeah, the new driver didn't change anything. Here's the number you're talking about PCI\VEN_1102&DEV_7003&SUBSYS_00601102&REV_04\4&2E9 8101C&0&19F0.

I guess "PCI input device" would most likely indicate the gameport. Would disabling it prevent me from using it as a MIDI input, or would I be able to re-enable it later if I wanted to play an old game or something?

EDIT: No, its not a fresh install of windows. I've had this computer for five years, I just recently stumbled across kx project and thought I'd install it since I listen to a lot of music on my computer.

Last edited by Enhanced_Interrogator; Nov 24, 2008 at 01:09 AM.
Enhanced_Interrogator is offline   Reply With Quote
Old Nov 24, 2008, 01:32 AM   #10
HardwareHeaven Extreme Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,722
Rep Power: 74
Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!

Re: "Found new hardware" still appears after install

Yeah, that is definitely the gameport.
AFAIK, you should not have any problems using it for MIDI input (without the gameport driver), but I think all you need to install it is the INF from the Creative CD, so you might as well install it.

If you do not have your CD, try this one:
ctgame2k.inf

BTW: I think the above INF may only be for A2 models (and later?), here is another one (in case other XP users are looking for it too):
ctljystk.inf

Last edited by Russ; Nov 24, 2008 at 02:32 AM.
Russ is offline   Reply With Quote
Old Nov 24, 2008, 08:11 PM Threadstarter Thread Starter   #11
HardwareHeaven Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Rep Power: 0
Enhanced_Interrogator is on a distinguished road

Re: "Found new hardware" still appears after install

Cool, I had my CD and it installed the creative gameport. One more thing, I noticed that kx drivers don't lag with MIDI inputs like the creative ones did. Will this driver cause things to lag?
Enhanced_Interrogator is offline   Reply With Quote
Old Nov 24, 2008, 10:14 PM   #12
HardwareHeaven Extreme Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,722
Rep Power: 74
Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!Russ is just super!

Re: "Found new hardware" still appears after install

AFAIK, the gameport driver is just for use with joysticks/gamepads, etc, and MIDI I/O is handled by kX itself, so I do not think that MIDI I/O should be affected.

Last edited by Russ; Nov 24, 2008 at 10:47 PM. Reason: typo
Russ is offline   Reply With Quote
Old Nov 25, 2008, 03:19 AM Threadstarter Thread Starter   #13
HardwareHeaven Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Rep Power: 0
Enhanced_Interrogator is on a distinguished road

Re: "Found new hardware" still appears after install

^that seems correct, everything works great, no lag. Thank y'all for the help.
Enhanced_Interrogator is offline   Reply With Quote
Old Dec 15, 2008, 03:40 PM   #14
DriverHeaven Newbie
 
Join Date: Dec 2008
Location: Milwaukee, WI
Posts: 2
Rep Power: 0
oddness is on a distinguished road

Re: "Found new hardware" still appears after install

Are you sure the OS is not just "discovering" the game port - the newer kx drivers don't provide the game port driver since they didn't work right anyway with xp/vista. If that's all that's happening, just disable the game port in device manager.
oddness is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools