HardwareHeaven.com

HardwareHeaven.com

Looking for the skin chooser?
 
 
  • Home

  • Hardware reviews

  • Articles

  • News

  • Tools

  • Gaming at HardwareHeaven

  • Forums

 

Go Back   HardwareHeaven.com > Forums > Software Discussion > Windows & Other OS Discussion & Support


Windows & Other OS Discussion & Support Discuss all versions of Microsoft Windows and any other operating system, and get support if you need it.

Reply
 
Thread Tools
Old Oct 13, 2006, 01:31 AM   #1
HardwareHeaven Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 41
Rep Power: 0
psychok9 is on a distinguished road

Vista #5744 and ATi X800 PRO AGP: don't work

With Vista x86 #5744 and ATi X800 Pro AGP, I receive this error: "Incompatible display adapter has been disabled".
All windows are slow!
I've tried also the RC1 Catalyst 32bit driver from ATi.com, but don't work anyway!
Please helpme
psychok9 is offline   Reply With Quote


Old Oct 13, 2006, 01:51 AM   #2
Yik
DriverHeaven Newbie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Rep Power: 0
Yik is on a distinguished road

Try using XP drivers, either ATi's or Omega. They should work fine, but the graphics memory isn't detected, which is the problem i have.
Yik is offline   Reply With Quote
Old Oct 13, 2006, 02:10 AM Threadstarter Thread Starter   #3
HardwareHeaven Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 41
Rep Power: 0
psychok9 is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by Yik View Post
Try using XP drivers, either ATi's or Omega. They should work fine, but the graphics memory isn't detected, which is the problem i have.
You have the same problem with vista ati driver?
Now i try your tips, Thank You.
psychok9 is offline   Reply With Quote
Old Oct 13, 2006, 03:12 AM Threadstarter Thread Starter   #4
HardwareHeaven Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 41
Rep Power: 0
psychok9 is on a distinguished road

Omega XP Driver don't work,
ATi RC1 Vista x86-32bit driver don't work,
What is the solution!?!??!
Helpme,
Thank you

Last edited by psychok9; Oct 13, 2006 at 03:44 AM.
psychok9 is offline   Reply With Quote
Old Oct 13, 2006, 08:07 AM   #5
9 Count 'em, 9 Grandkids!
 
Dyre Straits's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Georgia, USA
Posts: 15,907
Rep Power: 437
Dyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his statusDyre Straits is godlike in his status
System Specs

Gold Member
I've had no problem with VISTA and my X800 XL AGP card working together. The only problem I did have was when attempting to use the ATI VISTA beta drivers with my card....until the latest VISTA RC2. Now, it's working fine and I've logged over a dozen hours of gaming with OBLIVION installed.

Are you dual booting? (I am)

Have you tried Removing the card from Device Manager and letting VISTA redetect it?

Who's the manufacturer of your card?
__________________
Quote:
Originally Posted by Vampyromaniac View Post
Thank you kindly for fulfilling my request, Dyre
You, sir, are a shining beacon of shiny shininess!
Quote:
If you have an issue with what you said, please resolve it in private
Dyre Straits is offline   Reply With Quote
Old Oct 13, 2006, 02:04 PM Threadstarter Thread Starter   #6
HardwareHeaven Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 41
Rep Power: 0
psychok9 is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by Dyre Straits View Post
I've had no problem with VISTA and my X800 XL AGP card working together. The only problem I did have was when attempting to use the ATI VISTA beta drivers with my card....until the latest VISTA RC2. Now, it's working fine and I've logged over a dozen hours of gaming with OBLIVION installed.

Are you dual booting? (I am)

Have you tried Removing the card from Device Manager and letting VISTA redetect it?

Who's the manufacturer of your card?
Yes, i am dual booting.
I've tried many times "uninstall" and restart, or Uninstall and later i choice different ATi Driver... but nothing!!!
My ATi X800 is Powercolor Pro ViVo AGP!
I've tried also build #5600 RC1

I've tried also to flash my VGA Card with ATi X800 XT PE Bios (i've lowered the frequency with Rabit).

On XP work perfectly.
psychok9 is offline   Reply With Quote
Old Oct 13, 2006, 05:19 PM   #7
DriverHeaven Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Northeast US
Posts: 45
Rep Power: 0
blink is on a distinguished road

i had to do this

Device manager

>Computer

>>ACPI

Change those drivers to the alternate ones.

Update drivers > browse comp for drivers > pick from list > choose the other driver option.

not sure if this was already posted sry

sucky part is doing this also disabled one of my cpu cores
__________________
<-- AMD X2 user
"gotta keep my game tight, like Kobe on game night"
blink is offline   Reply With Quote
Old Oct 13, 2006, 06:30 PM Threadstarter Thread Starter   #8
HardwareHeaven Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 41
Rep Power: 0
psychok9 is on a distinguished road

[COLOR=red]OKKKKK!!! Resolved!!![/COLOR]
The problem is .... the ULi AGP Chipset and Vista!!!
My mainboard is AsRock 939-DualSata2... Now, I have found on another Mainboard support page of the AsRock site(Why stupid AsRock don't support with the same driver my main!?), (mount the same chipset! The only differences is the audio chip and other littles differences), on AsRock Dual-VSTA driver section the "ULI_AGP_Patch"... I have tried this... and work perfeclty with Microsoft Bundled Driver of #5744 (i use now aero glass 3D :P!!!).
With ATi Vista RC1 driver i got Blue Screen Of Death (incompatible with RC2 or the patch? ).

I don't have tried games yet.
psychok9 is offline   Reply With Quote
Old Nov 24, 2006, 02:41 PM   #9
DriverHeaven Lover
 
Join Date: Feb 2003
Location: Rochdale MCR England
Posts: 176
Rep Power: 0
Gizmo[5h1t3] is on a distinguished road
System Specs

Quote:
Originally Posted by psychok9 View Post
[COLOR=red]OKKKKK!!! Resolved!!![/COLOR]
The problem is .... the ULi AGP Chipset and Vista!!!
My mainboard is AsRock 939-DualSata2... Now, I have found on another Mainboard support page of the AsRock site(Why stupid AsRock don't support with the same driver my main!?), (mount the same chipset! The only differences is the audio chip and other littles differences), on AsRock Dual-VSTA driver section the "ULI_AGP_Patch"... I have tried this... and work perfeclty with Microsoft Bundled Driver of #5744 (i use now aero glass 3D :P!!!).
With ATi Vista RC1 driver i got Blue Screen Of Death (incompatible with RC2 or the patch? ).

I don't have tried games yet.
weird, i have the exact same setup motherboard and grphx card as you, using build 5744, and ive had no probs...

used the initial beta ati drivers, now im using the WARCAT vista RTM drivers......never had any probs.
didnt update any AGP drivers, just ran straight off a clean install of vista....

btw games run excellently m8.....been running ERAGON for a few days, it runs sweet!!
__________________
Gizmo[5h1t3] is offline   Reply With Quote
Old Nov 24, 2006, 05:24 PM Threadstarter Thread Starter   #10
HardwareHeaven Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 41
Rep Power: 0
psychok9 is on a distinguished road

Strange.
I have tried different builds, but it's the same thing.
What's your motherboard revision? Mine is 1.0. Bios 2.20.
Did you enable any particular settings for Agp port?

Thank you!

p.s. I have randomly freezes with 3d games... (after 1/2 hour-1hour of game).
psychok9 is offline   Reply With Quote
Old Nov 27, 2006, 03:59 PM   #11
DriverHeaven Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Northeast US
Posts: 45
Rep Power: 0
blink is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by psychok9 View Post
[COLOR=red]OKKKKK!!! Resolved!!![/COLOR]
The problem is .... the ULi AGP Chipset and Vista!!!
My mainboard is AsRock 939-DualSata2... Now, I have found on another Mainboard support page of the AsRock site(Why stupid AsRock don't support with the same driver my main!?), (mount the same chipset! The only differences is the audio chip and other littles differences), on AsRock Dual-VSTA driver section the "ULI_AGP_Patch"... I have tried this... and work perfeclty with Microsoft Bundled Driver of #5744 (i use now aero glass 3D :P!!!).
With ATi Vista RC1 driver i got Blue Screen Of Death (incompatible with RC2 or the patch? ).

I don't have tried games yet.
My MSI nforce 3 socket 939 board using the same X800 Pro AGP and I have the same problem. I just gave up on Vista, i'll wait till Feb/March may be by then things will be fixed.
__________________
<-- AMD X2 user
"gotta keep my game tight, like Kobe on game night"
blink is offline   Reply With Quote
Old Apr 5, 2007, 06:06 PM   #12
DriverHeaven Newbie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3
Rep Power: 0
lbjgh is on a distinguished road

And surprise... it wasn't fixed... DOH and
[COLOR=red]Nvidia[/COLOR]
says they may not fix the problem with their
[COLOR=red]chipset[/COLOR]
drivers.

Quote:
Originally Posted by blink View Post
My MSI
[COLOR=red]nforce[/COLOR]
3 socket 939 board using the same X800 Pro AGP and I have the same problem. I just gave up on Vista,
[COLOR=red]i'll[/COLOR]
wait till Feb/March may be by then things will be fixed.
lbjgh is offline   Reply With Quote
Old Jun 5, 2007, 04:00 PM   #13
DriverHeaven Newbie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1
Rep Power: 0
bomarmonk is on a distinguished road

Dual Core Processor and Vista

This seems to be a problem with a dual core processor, certain motherboard's AGP drivers, and Windows Vista. The ULI-AGP patch mostly solved the issues I was having with my dual-core setup, Vista, and ATI Radeon 1600. It still doesn't show my secondary display adapter for two screen support, but I'm only using one monitor anyway. So things are working, no thanks to Nvidia who purchased ULI and still have not updated the motherboard driver on their ULI driver page. Shame on them, since the patch is right there at ASrock.com! I'll float my solution to Microsoft tech support and see if they can't at least point someone in the right direction in the future.
bomarmonk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools