Audigy ES OEM doesn't work in Windows 7

Discussion in 'General Discussion' started by TiagoRibeiro, Mar 25, 2010.

  1. TiagoRibeiro

    TiagoRibeiro New Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi, i have been using windows server 2003 x64 for a long time now, but due to a college project, i had to install windows 7 (x86), so i could use directx10.
    so basically everything went ok, except my audigy
    in server2003, i used the softmod audigy es to x-fi, which worked really really great!
    however, in 7, i wasn't able to get any driver working
    windows drivers update downloads and installs drivers, but they fail to load.
    x-fi softmod installed, but failed to load
    official drivers from creative support don't install, because they say i don't have a compatible product
    kx-project drivers say the same: i don't have a supported product
    tried installed another 1 or 2 unofficial drivers, but none of them installs
    tried installing the official creative drivers without using the installer (device manager-> update driver -> selected the folder containing extracted files), they installed, but again, don't load...
    can anyone give me some help here?

    thank you in advance


    here are the technical references:
    Device Status (device manager):
    Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)

    Hardware IDs:
    PCI\VEN_1102&DEV_0007&SUBSYS_100A1102&REV_00
    PCI\VEN_1102&DEV_0007&SUBSYS_100A1102
    PCI\VEN_1102&DEV_0007&CC_040100
    PCI\VEN_1102&DEV_0007&CC_0401

    Compatible IDs:
    PCI\VEN_1102&DEV_0007&REV_00
    PCI\VEN_1102&DEV_0007
    PCI\VEN_1102&CC_040100
    PCI\VEN_1102&CC_0401
    PCI\VEN_1102
    PCI\CC_040100
    PCI\CC_0401

    Physical Device Object Name:
    \Device\NTPNP_PCI0017

    Device Instance Path:
    PCI\VEN_1102&DEV_0007&SUBSYS_100A1102&REV_00\4&22A608F1&0&3048

    Install Error:
    There is no driver selected for the device information set or element.
    E0000203
     
  2. Doug W

    Doug W New Member

    Joined:
    Mar 7, 2003
    Messages:
    973
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I have not used windows 7 myself. It sounds to me with all the drivers that you have tried you must be a somewhat experienced windows user so perhaps you have already tried reseating the card or moving to another slot?...
     

Share This Page

visited