Fall/Winter Pax Edtion sets. More set be added later. One Thread.

Discussion in 'PAX Drivers' started by Robert McClelland, Oct 30, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Celebrating 5 years of PAX drivers!

    “PAX PCI XFI All-OS-Driver V1.50” - XP/Vista/Win7 – 32/64Bit

    PAX Performance Audio Xeleration
    Better Performance. Better Audio. Better Xeleration.

    Tweaked Drivers for Creative Soundcards: PAX PCI XFI All-OS-Driver V1.50 Code name “WildWing” “Tweaked Edition”

    Supported cards:
    Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty®Professional Series
    Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
    Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
    Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
    Sound Blaster X-Fi Platinum
    Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
    Sound Blaster X-Fi Elite Pro
    Sound Blaster X-Fi
    Sound Blaster X-Fi OEM Cards: Dell, HP and Gateway

    Setup should work with any XFI Card now!

    Supported OS: XP, Vista, Win7 32 and 64Bit
    Based on: AuzenTech HD Theater Driver set 2.20.0002.1 PAX

    Changes:
    + True HD Theater Sound!
    + Fix CMSS 3d from HD Theater driver set.
    + Fix 5.1 direct from HD Theater driver set.
    + Added more Tweaks.

    No issue anymore :) all fix. X64 users please test thankyou.
    http://dl.technewshw.com/drivers/PAX%20PCI%20XFI%20All-OS-Driver%20V1.50.exe
     
    Last edited: Jan 10, 2010
  2. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Sorry guys there something wrong with text issue here in the thread I try reedited to look nice it's not working straight lol. Sorry. Craig please look into it thankyou please restrighting my post up thanks.
     
  3. wolfehunter

    wolfehunter New Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the update Robert, I much appreciate your hard work.

    WH

    Update:

    your newer driver doesn't recognized in windows 7 64bit ultimate for my Elite pro.

    i have to revert back to 1.40 and it works. I've tried 1.50 different ways of installing it and it doesn't work..

    Bummer...

    WH
     
    Last edited: Jan 9, 2010
  4. The_d00d

    The_d00d New Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey Rob,

    Just thought I would let you know 1.50 doesn't agree with windows 7 x64 Ultimate keep saying "Driver is not intended for this platform." I have tried Manually installing it through Device manager, no luck. Next I'm going to try doing a driver cleaning in safe mode to see if that work's, but I have a Sneaky suspicion I'm not going to have any luck with that.

    The_d00d

    Edit: Just as I thought no luck on the Driver Cleaning.
     
    Last edited: Jan 9, 2010
  5. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    I think I know why now :) I release set soon my third bro and his wife came for visted today with my nephew. I try reupload later this evening.
     
  6. eSp!s0

    eSp!s0 New Member

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    AW: Fall/Winter Pax Edtion sets. More set be added later. One Thread.

    Any news on a PAX Forte driver, Robert?
    I could give you everything you nee. Since Christmas I got new inet connection with 16kbit, so uploading isn`t a big problem anymore.
    Regards.
    PS: You can still contact me via MSN.
     
  7. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Re: AW: Fall/Winter Pax Edtion sets. More set be added later. One Thread.

    Next week mate busy with people over :).
     
  8. propersavage

    propersavage New Member

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Hi Robert

    Just upgraded my system to i945 Intel 64-bit MB w/ Pen-D 2.8GHz 920. Installed Win 7 32Bit OS. Still using Dell OEM X-Fi. Setup drivers with 1.50 and sounded real good until I was looking through my music folder to pick the next song, when I noticed a lot of clicking poping and snapping noises and realized the mouse movements were making the noises. As I scrolled or moved the pointer from one side of the screen to the other, this is what produced the static. And clicking the lt.mouse button made a very loud pop from the speakers. I made sure everything was uninstalled, ran DriverCleaner.net and finally used a Reg Cleaner and a defragger before installing 1.50 drivers. MB model Intel Desktop Board D945PPR D945PGR. MB is out of a Sony VAIO VGC-RB62G V.R5081694. Have had no problems with PAX drivers until now Any thoughts on this?
     
  9. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Well remember I'm Auzen Tech drivers with creative mix in this build mate. Did you redownload it?
     
  10. propersavage

    propersavage New Member

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    :lol:Absolutely, followed the link in thread #201. DL is a little slow on the weekends, but, I waited and installed around 2 in the AM Sat morn Az. time MST
     
  11. The_d00d

    The_d00d New Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello again Rob, Just posting and update to let you know windows 7 x64 is a install loop of reboots and not installing the driver at all. Cleaned all drivers for creative and run setup.exe doesn't do anything but jump to asking if I want to reboot. Upon reboot no hardware is detected. If I force driver install via device manager I get "There is no driver selected for the device information set or element." I hope this helps more.

    Also I noticed in the download there is a bunch of copies of the same files both in "PAX PCI XFI All-OS-Driver V1.50\Drivers\SBXF\wdm\win2k_xp\i386" and "PAX PCI XFI All-OS-Driver V1.50\Drivers\SBXF\wdm\win2k_xp\amd64".

    If you could check you PM's I sent you something you might be interested in.
    Just PM me back if you would like that or not.

    The_d00d

    Edit: All above is after re-downloading.

    Maybe this can help in some way I pulled it from the event viewer under Windows Logs>> System, "Driver Management concluded the process to install driver NULL Driver for Device Instance ID PCI\VEN_1102&DEV_0005&SUBSYS_002C1102&REV_00\4&24F622EE&0&4048 with the following status: 0xe0000203."
     
    Last edited: Jan 10, 2010
  12. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    your welcome redownload I reupload the set at 2:30AM this morning lol. I notice too. I don't know why X64 doesn't like it.
     
  13. gk8aq

    gk8aq Active Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    154
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    28
    I have installed PAX PCI XFI All-OS-Driver V1.50 on Windows 7 x64 Ultimate.

    The only thing that is hardware properties tab when I read the version:

    Driver Date: 3/6/2009
    Driver Version: 6.0.1.1373

    Is this correct?

    P.S. I have an X-Fi Elite Pro :)
     
  14. The_d00d

    The_d00d New Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok I tried out something going back to just before I tried installing v1.50 now I get " Reinstall drivers for this device." after I try to install it and a whole bunch of " \??\C:\Windows\SYSTEM32\{EF7AEA4C-EC87-45fd-A909-47D0136316DE}# has been blocked from loading due to incompatibility with this system. Please contact your software vendor for a compatible version of the driver", "Application popup: : \??\C:\Windows\SYSTEM32\{EF7AEA4C-EC87-45fd-A909-47D0136316DE}##CT20XUT.SYS failed to load", aswell as "The {EF7AEA4C-EC87-45fd-A909-47D0136316DE}##CTEXFIFX.SYS service failed to start due to the following error:
    This driver has been blocked from loading"

    I don't know if it is trying to load the 32bit version of the driver or not but the last time I ran into this it was hopefully someone more knowledgeable Then I can help.
     
    Last edited: Jan 10, 2010
  15. The_d00d

    The_d00d New Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    That is the older version the newer version if it was using it would report

    Driver Date: 5/11/2009
    Driver Version: 6.0.1.1402
     
  16. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    got used driver cleaner and reg cleaner to make sure it installed correct.
     
  17. gk8aq

    gk8aq Active Member

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    154
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    28
    Well I did a Cleanup installation! I removed everything even the apps and used the driverheaven cleaner. Then I installed only the 1.50 driver but its not working with my X-Fi Elito Pro under Windows 7 x64 Ultimate. I revert back to 1.40. The thing is that when the new driver installing it cannot find hardware...I even tried with manual installation same result! :sigh:
     
  18. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    It must be Auzen side then on x64 sorry guys. I try rework it later on I don't know why it doesn't want installed on x64 I don't have 64bit system.
     
  19. The_d00d

    The_d00d New Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey Rob I looked at the files that were listed in my event viewer and the files off of auzentech site the ones in auzentech for 64bit are much larger then the ones in your install. Also the files in the amd 64 mirror exact size bit for bit the i386 this should not be for 64 bit compiled code. The 1.40 driver the sizes are different they are bigger file sizes on the 64bit then the 32bit I think we may have found the culprit.


    Hope this helps

    The_d00d
     
  20. xtremegamer

    xtremegamer New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello PAX...

    I'm a new user to this site and all are saying ur drivers are great ..so i downloaded PAX 1.5 drivers for vista/windows 7 it works great it[​IMG] has more bass than creative drivers..Thankx for tweaking.. But there was no Xfi console launcher,Bassboost option,EQ, CMSS,EAX etc... And PAX is there a way to implement Seperate treble and bass options in console launcher... And a Crystalizer... And pls release Drivers and suites for XP also.... Waiting 4 ur Great Drivers....

     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

visited