Modding a XP2100+ w/ a A7N8X Deluxe?

Discussion in 'Overclocking, Benching & Modding' started by tek, May 3, 2003.

  1. shuki

    shuki New Member

    Joined:
    May 31, 2002
    Messages:
    1,975
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    and shai, what kind of hsf is tek using for his cooling?? you are giving out very bad advice here and then jumping on the defensive about it. I'm asking you to just drop it now and let tek decide what he wants to do.
     
  2. Roadee

    Roadee Never forgotten

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    2,198
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Right!! Let me know what these sites are so I know which ones to stay away from. This may be of some information to Tek if he plans on upgrading his cooling.

    http://www.overclockers.com/articles373/

    http://www.pcabusers.com/reviews/hhc001/p3.html

    http://www.modthebox.com/review20_3.html

    http://www.3dvelocity.com/reviews/coolermaster/hhc001_3.htm

    http://www.tomshardware.com/cpu/20020916/cooler-15.html

    Come to think of it.......after doing a search on Google, I couldn't find a bad review on it, except for the noise of the fan. Hmmm...

    Any way, Tek, go for a basic overclock that wont damage your equipment. Just send me a message and I will walk you through it step by step, little by little, and you wont have to worry about frying anything. You said in the beginning that you were basically looking for an overclock just so you could say that you have an overclocked system, of say, an XP2200+. I will help you get that safely or help you find out why your system isn't letting you do it. I have built 4 systems with the A7N8X Deluxe so far this year, and have 3 more to get finished, 1 with the 2100+, 1 with the 1700+, 1 with the 2500+ and 1 with the 2600+ "mine", and the 3 to go with Barton cpu's. And I build them for the fun of it and just to help people out that don't have a lot of money. I am also on yahoo and msn, if you PM me I will give you the information.
     
  3. tek

    tek New Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    2,103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow.. lots of replies, wasn't expecting that.. hehehe :duh:
    Uhm.. I'll go set my Mem. to sync as you said shuki.

    As for roadee... I def. do not need upgrading of cooling, I have 4 fans in comp, and a ThermalTake 7 on my CPU, this thing is ENORMOUS, trust me.. it will get the job done. I will contact you VIA MSN so you can help me overclock this thing to a 2200+ :drool:

    Shai... I dunno why everybody gettin all pissy, plz no flaming cuz of me.. it make me cry :tears: :tears:

    If I missed anything please post it after this :confused:
     
  4. shai

    shai Banned

    Joined:
    Jul 11, 2002
    Messages:
    613
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    tt doest do the jod as it used to
    and its not even the + model right
    i would go for a slk900 or sk7 in your next upgrade
     
  5. i wouldnt put a processor to 1.95 volts PERIOD... too risky...

    also... i have an SK7 and a Smart fan 2... works well but will work even better with as3... get those three and you are set!
     
  6. tek

    tek New Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    2,103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Roadee is god.

    He took me through every LITTLE TINY step via MSN, it took us 4 hours but I'm finally done, system is stable, and this is the maximum I can go, thanks again Roadee, shuki, everybody else.

    FSB: 140MHz
    Multiplier: 13x
    Memory Frequency: 100%
    Memory Timings: 5-2-2-2
    VCORE: 1.75 (Auto)
    vDDR: 1.6 (Auto)
    Spread Spectrum: Disabled
    Current MHZ: 1824.13

    Roadee and Shuki are going in my sig. for the amazing help they gave.
     
  7. shuki

    shuki New Member

    Joined:
    May 31, 2002
    Messages:
    1,975
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    tek, GREAT! and Roadee, good job! What we have right here in this thread is a prime example of why this community is so great! (well most of this thread ;))

    And tek, congratulations on reaching your goal! you had set it at xp2200+ speeds and you are there bro!! :thumbsup: all around :)
     
  8. shai

    shai Banned

    Joined:
    Jul 11, 2002
    Messages:
    613
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    now dont forget to test it in prime
     
  9. WyreTheWolf

    WyreTheWolf Wolfish Bastard

    Joined:
    May 7, 2002
    Messages:
    2,110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Excellent, glad that you were able to get help... Now about your signature... It is WAY too long. You can have a maximum of 10 lines of text. Or two lines of text, and a signature image of 350X100 pixels. Please take care of this as soon as you can.

    BTW I added you to my MSNM.
     
  10. WyreTheWolf

    WyreTheWolf Wolfish Bastard

    Joined:
    May 7, 2002
    Messages:
    2,110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    [​IMG]

    I made a quick sig image for you... with your system specs rotating through... save a lot of space in your sig.
     
  11. HardwareHeaven

    HardwareHeaven Administrator Staff Member

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    32,274
    Likes Received:
    163
    Trophy Points:
    88
    its threads like this that make me see just how many great people we have on this forum. :cool:
     
  12. tek

    tek New Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    2,103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    LOL, you guys rule.. I never thought people online could be this nice to a newb of the forum wow.. :eek:
    Thanks a lot for the sig WyreTheWolf, I never would've remembered to make myself a animated sig in ImageReady3 saying my system specs, lol :duh:

    I'll go change my sig right now, thx.
     
  13. WyreTheWolf

    WyreTheWolf Wolfish Bastard

    Joined:
    May 7, 2002
    Messages:
    2,110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Not a problem.. glad to help.. BTW ... do you have hosting for that image... If not, I can move it to my ISP space.
     
  14. tek

    tek New Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    2,103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah I have hosting.. no prob, ehhe.. I just thought I'd keep it on this server since it would load faster :hmm:
    I'll go switch it right now, thx.
     
  15. tek

    tek New Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    2,103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    [SIZE=x-small]Windows XP Professional SP1
    A7N8X Deluxe (nforce2 chipset)
    Athlon XP2100+ (1804.10MHz)
    1x Samsung 256MB PC3200 / 1x Kingston 256MB PC3200
    WD 80GB Special Edition (8MB Buffer)
    geForceFX 5200 8XAGP
    SoundStorm™ / Dolby® Digital Audio
    Lite-ON DVD-Rom 16x42x
    Lite-ON CD/RW 52x24x52x
    [/SIZE]


    Is this OK for my sig ?
    If you wonder why my MHz is lower its because something fucked up and 140 and 139 FSB is not stable, I played CS for 7 min, and comp restarted :mad: :mad:
     
  16. shai

    shai Banned

    Joined:
    Jul 11, 2002
    Messages:
    613
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    well why dont you up the volts to 1.85 and try again
     
  17. tek

    tek New Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    2,103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Because that's too much man... shit'll burn out even with this Tt
     
  18. shai

    shai Banned

    Joined:
    Jul 11, 2002
    Messages:
    613
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    1.85 isnt too much for the stock hsf
    but try 1.80 if your "scared"
     
  19. tek

    tek New Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    2,103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well the only thing that has problems is cstrike, it freezes in the middle of gameplay :x
     
  20. hey shai... i dont know if you have ever noticed... but stock hsf's SUCK!!! 1.85 volts is a bit high for a hsf where they make it to barely work... also good job tek... it took 5 pages but you finally did it. I missed a lot since i stopped posting... but as i have said you should do what i did... sell your cpu and buy a 2100+ TBRED-B OR you could also get a 1700+... TBRED-b of course... also what is your hsf?
     

Share This Page

visited