My LIve Update will not work

Discussion in 'Driver Cleaner.NET Support' started by drwright, Jan 21, 2009.

  1. drwright

    drwright New Member

    Joined:
    Dec 6, 2002
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I still get "failed getting live update file" Very aggrevating, I need to clean drivers and I would like the latest files...
     
  2. Spike

    Spike Driver Cleaner Maker

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Hi,

    the only thing i can think of is that some program is blocking Live Update from accessing the web. If you have a firewall running, did you try disabeling that and see if that works?
     
  3. drwright

    drwright New Member

    Joined:
    Dec 6, 2002
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am using Windows Firewall and a Lynksys router, hooked up to a cable modem. The firewall has been configured to allow DC.net access. Additionally, the pop-up says a new version is available but then I ge the above message....
     
  4. drwright

    drwright New Member

    Joined:
    Dec 6, 2002
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have tried disabling the firewall and then running it. no joy. please help as I purchased this product and would like to keep it updated! :) thanks..
     
  5. Spike

    Spike Driver Cleaner Maker

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    can you tell me if driver check works? Just to see if the download would go through.
     
  6. drwright

    drwright New Member

    Joined:
    Dec 6, 2002
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Driver installed Ati 8.12
    Newest available driver: 8.4
    Huh? I seems to work but the info is wonky. I have the 8.12s installed but it is saying an older one is newest available...
     
  7. Tipstaff

    Tipstaff Well-Known Member

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    9,266
    Likes Received:
    890
    Trophy Points:
    123
    Spike, what ports does DC's update engine use? I noticed there were multiple hits each time the update was run on TCP ports starting around 4660 up to 4700, is that right? The reason I ask is that some ISPs block those ports as these ports are known to be used by Emule. I'm wonder if this is why it's not working for drwright.

    drwright: one thing you could try doing is adding that range of ports (say from 4600-4700, or whatever ports Spike recommends) into your routers port forwarding, virtual server, or application rules section.. whatever you need in order to forward those ports to your computer, and then try running the updater again.
     
  8. Spike

    Spike Driver Cleaner Maker

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Can you tell me what version of DC.NET you are using? best maybe is to use the link in the email to download the latest version and then install that.
     
  9. Balthazor

    Balthazor New Member

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I haven't been able to use live update in the last week or so (although I hadn't checked in a few months.)

    The specific message I'm getting is 'no internet connection or the live update site is not available' or something similar.

    I'm currently running 3.2.2.0.

    Previously I could run live update with no issues, without needing port forwarding rules or disabling AV or firewalls.
     
  10. Balthazor

    Balthazor New Member

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well, its working now.

    /shrug
     
  11. Spike

    Spike Driver Cleaner Maker

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Have no idea what happend, but maybe the server was busy and couldn't process more requests.
     
  12. WFO

    WFO New Member

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Same for me. Is a server down? :confused:
     
  13. Spike

    Spike Driver Cleaner Maker

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Hi,

    there is at the moment a problem with the server, so live update and driver version check are not working. We hope to fix this asap. Sorry for the inconvenience.
     
  14. Varg007

    Varg007 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My brother is experiencing this problem now aswell and the weird thing is that I have no problem at all and we are on the same network connection.

    I checked Windows Firewall but I can't find anything unusual.

    Could it have something to do with version 3.4.0.1 that was proven as not working 100%?

    I uninstalled that version at his computer and afterwords I installed version 3.4.0.0 and since then Live update and driver check is not working anymore on his computer. Perhaps something is wrong in the registry?
     
  15. Spike

    Spike Driver Cleaner Maker

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Hi,

    the program doesn't use anything from the registry. Sounds more like a program on his system is blocking the access, check any program running that it are not firewalls that could block the program.
     
    Robert McClelland likes this.
  16. Varg007

    Varg007 New Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I will check if perhaps Avast is blocking the program.
     

Share This Page

visited