Oblivion sound stuttering

Discussion in '3-D Audio' started by sinkoman, Mar 10, 2007.

  1. sinkoman

    sinkoman New Member

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm getting this really irritating sound stuttering in Oblivion. It's purely sound related, as there are no visual stutters that correspond to the stuttering sound, and it seems like only FX stutter (IE the music is fine).

    This is with nothing more than the Default DSP, sans one of the default reverb and chorus modules.

    What can I do?
     
  2. Tipstaff

    Tipstaff Well-Known Member

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Messages:
    9,362
    Likes Received:
    961
    Trophy Points:
    123
    Edit: in my haste to help, I just realized where this was posted. Sorry about that.
     
    Last edited: Mar 10, 2007
  3. thomasabarnes

    thomasabarnes Long Time ***** Friend

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    1,404
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    48
    In Winddows Control Panel, sounds and Audio Devices, Audio tab and Voice tab, try changing to kX wave 4/5 for playback device, instead of 0/1.

    This has helped solve stuttering problem with game sound in the past.
     
  4. sinkoman

    sinkoman New Member

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you :)
     
  5. Maddogg6

    Maddogg6 Tail Razer

    Joined:
    Jun 21, 2005
    Messages:
    4,027
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    0
    Increasing the "Playback Buffer" size (KX Settings/Setup Buffers) seems to help as well
     
  6. iueras

    iueras New Member

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am having the same problem, and it seems to happen only in Oblivion. Turning the buffer up didn't help at all. The 4/5 DID, however, that makes my quad speakers useless since it disables the rear audio path (7/8).

    Any other suggestions for getting this to work right in Oblivion?

    Sorry for the thread necro, but this is the ONLY place on the net I found this specific issue referenced.
     

Share This Page

visited