PAX MASTER PCI XFI Driver Suite 2014V 1.10 ALL OS Stable Drivers

Discussion in 'PAX Download - PCI X-Fi Series' started by Robert McClelland, May 22, 2014.

  1. Balantakos

    Balantakos Member

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Messages:
    115
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    5/23/14 so this is good? no problem's?
     
  2. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    I guess if no one find anything wrong :0)
     
  3. westk

    westk New Member

    Joined:
    Nov 4, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    With this last set, the settings in the Console Luncher doesnt save and with a Windows restart, I have to configure all again (with the 22/05 was all OK)
     
  4. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Lol I haven't touch console launcher in long while. Did you stop creative service before reinstall?
     
  5. Viggen66

    Viggen66 Member

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    71
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Weird, I thought that running the setup as an administrator would fix the driver instalattion fix, but Win 8.1 refused to install the driver,I had to disable driver sing! Does this happens to you too? I thought this problem was vanished
     
  6. westk

    westk New Member

    Joined:
    Nov 4, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yes, always I uninstall EVERYTHING from Creative before installing new drivers.

    Driver Fusion + Driver Cleaner.net + .bat inc with your drivers + ccleaner + monitored log installation from Revo Uninstaller. Everything in safe mode.
     
  7. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    then run reg fixer before installing. Make sure driver sign is disable on 8.1
     
  8. datikaa

    datikaa New Member

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi! I have an X-Fi xtreme music card, and some times I hear noise. I did not find any pattern when it comes, but I did notice today, that it got heavier and more constant when I was playing. The noise sounds like when a cable is broken and you move it, and it makes that "electric sounding" noise. Its not as constant as the white noise in like the TV, but really more like as the bad audio cable noise. I'm sure, it does nothing to do with my cables, since I hear it on my 5.1 and also on my headphones, that I plug into my front panel.
    So, I guess it has to do something with the card it self. I also did disable the onboard realtek chip in the bios, no impact. Switching modes sometimes helps, sometimes not. Also, I noticed today that in game mode, enabled 3d, in game set to 5.1, it was barely noticeable. What really hurts is that it feels like random, sometimes it starts as soon as windows loads the drivers I guess (when it does the noise, and I do log off, it stops, I log in, and its 50/50). Sometimes restarting solves the problem, but it is still annoying as hell.

    Any tip, what could it be? Thanks in advance! (P.S. I really like the tweaks, thanks ;) )
     
  9. Algy

    Algy New Member

    Joined:
    May 22, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was having this issue too, robert. only in entertainment mode with my 2.0 speakers. it sounds like datikaa described, "electric sounding", like when a cable is broken and you move it.

    edit:
    I think I found a workaround, switching modes like game mode to entertainment mode and viceversa, fix this rare sound. also I think I need to close the app, program or game if I would change the mode.
     
    Last edited: May 29, 2014
  10. datikaa

    datikaa New Member

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Changing mode sometimes works for me too, but it's still 50/50 if it works or not :(
     
  11. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Did you check and see if there any bad caps on the sound card or loose caps plates where you plug ing the sound card? Do you a mom pc or friend to test the card again?
     
  12. datikaa

    datikaa New Member

    Joined:
    Jan 18, 2014
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When I got the card it seemed just fine, but will check it again.

    Edit: I did forget to mention, that when this sound artifacts are happening, it also makes a weird fast "beep" (or maybe more like popping) sound. I can make a sound exactly like that with my mic, with just tapping the front of it.
     
    Last edited: May 30, 2014
  13. gsfores

    gsfores New Member

    Joined:
    May 30, 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have started to get this problem too around one month ago on my X-Fi xtreme gamer. Not sure if its driver related or my sound card is near its end. had this on 1.05 and more recent versions of 1.00
    any ideas what it could be?
     
  14. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Try switch back to 48% mid guys let me know there copy of mid of it just delete other mid and replace the copy mid to mid and reinstalled let me know ;)
     
  15. Dee_NA77

    Dee_NA77 Member

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    127
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Hello Robert,

    Been tryin to go a little oldschool to see what Creative use to do and see what they mightve missed with the newer models... and try to modify it in hopes that if you see somethin you might like you could possibly use it with the newer sets. With the wdma... I mostly used the EMU20K1 sections added in the Filter section and stuck with the Xfi sections still. One idea in the ini I'm curious about is changin the speaker wording to somethin like the LFE section maybe?

    EnableBalance"S/P-DIF Out"Speaker_Front_Left_Crystal_Clean_High_Mids=1
    EnableBalance"S/P-DIF Out"Speaker_Front_Center_Crystal_Clean_High_Mids=1
    EnableBalance"S/P-DIF Out"Speaker_LFE_Crystal_Clean_High_Mids=1
    EnableBalance"S/P-DIF Out"Speaker_Front_Right_Crystal_Clean_High_Mids=1
    EnableBalance"S/P-DIF Out"Speaker_Side_Left_Crystal_Clean_High_Mids=1
    EnableBalance"S/P-DIF Out"Speaker_Side_Right_Crystal_Clean_High_Mids=1
    EnableBalance"S/P-DIF Out"Speaker_Back_Rear_Left_Crystal_Clean_High_Mids=1
    EnableBalance"S/P-DIF Out"Speaker_Back_Rear_Right_Crystal_Clean_High_Mids=1

    Below is an old wdma_emu that I tried changin up some, a tweak idea that uses :enabled="true" at the end of each line that's turned on and a couple others... the E20KxWDM.ini and the other I'm gonna have to send as another attachment due to filesize from where I tried changin it up some in notepad which is the e20Kx2k (still tryin to improve on it some if it works)
     
  16. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    lol It's Mid not Mids ;)
     
  17. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    New updated soon Should I keep the v1.10 and release it or move the build up to 1.15? I added X-Fi Crystalizer.ini and add GreatnessTreble,100% to recording and playback ini :)
     
  18. Dee_NA77

    Dee_NA77 Member

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    127
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Lol its changed now since I used it in
    7.1SurroundSound.ini
    Balance.ini
    EntertainmentMode.ini
    Filter.ini
    FlashPlayer.ini
    Mid.ini
    Optimize.ini
    Speaker.ini
    Tweaks.ini
    (some of the others I don't even use)
     
  19. Dee_NA77

    Dee_NA77 Member

    Joined:
    Apr 12, 2013
    Messages:
    127
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Here's the correct tweaks one I thought about that needs some advice... sorry guys
     
  20. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    What you guys think up the version?
     

Share This Page

visited