SB live working or not?

Discussion in 'Hardware Discussion & Support' started by HardwareHeaven, May 12, 2002.

  1. HardwareHeaven

    HardwareHeaven Administrator Staff Member

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    32,274
    Likes Received:
    163
    Trophy Points:
    88
    Most of us know the issues and amount of people with problems running a SB live card.

    do you own one? are you having problems or not? share your findings with the community.
     
  2. Bassj18

    Bassj18 New Member

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    help

    I have probles with it and computer crachs on my computer on the normal speed but if i slow my computer down it work?
     
  3. e-Seeker

    e-Seeker AKA *e-Seeker*

    Joined:
    Jul 25, 2002
    Messages:
    943
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Unbelievable but true, never had ANY problems with it, worked just the way it should on every Win version...

    Live model: CT4830
     
  4. e-Seeker

    e-Seeker AKA *e-Seeker*

    Joined:
    Jul 25, 2002
    Messages:
    943
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: help

    My guess would be your PCI clock's too high :confused:
    Check the PCI clock ratio in you BIOS...

    *anyone with the same suggestion?*
     
  5. Matth

    Matth Flash Banner Hater

    Joined:
    Jun 22, 2002
    Messages:
    3,560
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    58
    100% OK - CT4780 on Win98SE with NEW driver CD - correction, some of the DirectX Music test options have audio glitches, but NOT the ones you'd normally use
     
  6. Bassj18

    Bassj18 New Member

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    how do I do that then

    how do I do that the then
     
  7. DallasStar

    DallasStar Junior

    Joined:
    May 13, 2002
    Messages:
    2,065
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Re: how do I do that then

    go to your bios and find something called the "pci divider" or pci ratio or something similar. try raising it to a higher value. if you don't find it in the bios, look in the motherboard manual. it might be handled through jumpers on the motherboard or there might not be any control at all :(
     
  8. e-Seeker

    e-Seeker AKA *e-Seeker*

    Joined:
    Jul 25, 2002
    Messages:
    943
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: how do I do that then

    :sleep: good someone's not sleeping and being able to reply to ppl :D

    There should be an option in the BIOS, these settings are dependable for making O/C's happy :)

    Anyway, I'm still pissed off waiting for my Audigy! :mad: ...had to put my old Live into function, rather disappointing...
     
  9. e-Seeker

    e-Seeker AKA *e-Seeker*

    Joined:
    Jul 25, 2002
    Messages:
    943
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hmmm...

    I've had some issues with the rear channel being too silent w/the newest release of drivers (Compaq)... Fading is centralized, set to 4 sp. output, with or without DOO (digital output only) - same thing...
    AC3 test fine, but 'regular' playback's greedy for front channel... :hmm:
     
  10. Ryo-Ohki

    Ryo-Ohki World Destroyer

    Joined:
    Jul 12, 2002
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've got the original SB Live! and the 5.1 Player version. I must admit they are the most trouble-free items in my systems so far - though I would admit making them work under Linux is another story. Ah well.
     

Share This Page

visited