XPVistaWin 7 Driver Support for AudigyXFIXtreme AudioUSBPCI E Support Cards

Discussion in 'PAX Drivers' started by Robert McClelland, Nov 20, 2007.

  1. MoonSha

    MoonSha New Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi Robert thanks for your great work. I have a PCI XtremeMusic which has been my faithful sound card for a long long time now.

    I have a problem where sometimes after I restart my computer my sounds card has glitched out, I cannot open the creative console "no supported audio device" and I lose almost all my audio Playback options (speakers etc) leaving only spdif out and internal aux jack in the Playback tab.

    I had this happen before and a re-install of your drivers fixed the problem without an issue, but it's just happened again. Do you have any idea what could cause this? I'm running win7, haven't added any hardware recently.

    Thanks.

    *edit* oops not sure what version of your driver I'm running, my download folders shows ALL OS v2.15 and v5. In device manager it says Driver date: 22/09/2011 6.0.1.1375
     
    Last edited: Mar 12, 2012
  2. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    did you download v1.40 test set? I fix the UHAA issue :) I think
     
  3. Sargon Ankro

    Sargon Ankro New Member

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi Robert. I'm new here. :)

    I see that you're releasing new mods of original Creative drivers for X-Fi devices. Great work btw!
    But I get a little bit of confusion when I have to decide which driver is proper for my soundcard. I've got SB X-Fi Notebook (expresscard, the black one), not the X-FI Xtreme Audio Notebook (The Grey One). And I can't find the proper driver for it here. On your webpage, wizard says "x-fi notebook" but on screen you've got photo for X-FI XA N.

    So, is there a proper driver for my X-FI N card? I tried to search it here & there, but with no luck - ...or I found many drivers but I can't decide which one will take care of my SC. Can you point me to correct driver for it (if exists)?

    My OS is Vista x32 Home Premium.

    Thanks.
     
  4. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    welcome I try get more driver update soon :). If you want wait by Thursday to test. :) Weather finally nice this week 70's lol so kinda hard get them done :p.
     
  5. Sargon Ankro

    Sargon Ankro New Member

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cool. Thanks, I'll wait.
     
  6. Tom 00

    Tom 00 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Hi all, i'm having a problem with the X Fi xtreme Audio PCI, the problem is that i cannot find a driver that works for this card, can anyone help? when I try to install it says that i don't have a creative product attached to my system, device manager/sound video and game contollers/unsupported game port for creative???????
    Also in device manager/other devices/multimedia contollers.
    When I try to update the drivers it says none are available????
    My system is as follows:-
    (Case) Corsair 600T Mid Tower in Brilliant White, Front Pannell Connectors USB 3.0, Firewire, 4x USB 2.0, Headphone, Microphone, and Fully ajustable Fan Controller

    (Processor) Intel Core I5 2500K 3.3Ghz Overclocked to 4.4Ghz tested 100% Stable (Absolute Beast of a Processor)

    (Motherboard) Asus P8P67 PRO Fully Loaded (Intergrated Fully Mouse Scrollable EFI Bios

    (Graphics Card) Zotac Geforce GTX560 1024Mb @ 850Mhz Core, 2010Mhz Memory Tested 100% Stable

    (Ram) Corsair Dominator 1600Mhz 2x2Gb (4GB) High Performance low Latency Memory

    (Sound Card) Creative X-FI Xtreme, Digital Jack, X-FI Crystaliser, THX Certified, Multi Channel, Surround

    (Power Supply) Antec True Power TP650w Modular Bronze 80Plus, Nvida SLI Certified

    (Cpu Cooler) Akasa Venom Dual Fan Mount High Airflow, Viper Yellow

    (Fans) Top Mounted Corsair 200m White LED fan, Front Mounted Corsair 200m White LED Fan, Rear Mounted Coolermaster Sickleflow Blue LED Exhaust Fan, Bottom Mounted Coolermaster Sickleflow Red LED Sickleflow Fan,
    All Controlled Via Front Case Intergrated Fan Controller.

    (Ram Cooler) Giel Evo Cyclone Multi LED High Perfomance Ram Cooler, Real-time System Information displayed through LED Logo Fan!

    (Optical Drive) Blu-Ray 16x Speed DVD/CD RW Drive SATA 2


    Has anyone have a solution for this problem?


    Thanks and regards

    Tom
     
  7. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
  8. Tom 00

    Tom 00 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Hi Robert, tks for the link but still no joy, it says that it cannot detect the sound card, any more ideas?


    Regards

    Tom
     
  9. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    you have your device Id? I can take look at tomorrow. worst case just upgrade your card to Titanium card ;) Xtreme audio sucks anyway lol
     
  10. espada87

    espada87 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi, i'm using OEM xtremeMusic, i installed PAX MASTER PCI XFI Driver Suite V1.40 but apparently my device is still shown as "Multimedia Video Controller", i'm sure that's the sound card because i have only 1 pci device connected
    i'm using Windows 7 Ultimate 64bit.

    kindly advice, thanks in advance.
     
  11. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    I might be missing your device Id if didn't installed right.
     
  12. espada87

    espada87 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    so what should i do? uninstall the driver, do a driver sweep, then reinstall?
     
  13. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    Ya and run the PID updated from creative page of your card. I still need your device id.
     
  14. espada87

    espada87 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    pardon me for asking noob question, what do you mean by run the PID updated from creative page of my card? thanks
     
  15. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    it updated the support for windows 7 for all cards that have trouble installing the drivers.
    Creative Wereldwijde Ondersteuning
    File Name : PID_W7PCAPP_US_2_11_01.exe

    This update resolves the hardware/device detection issue for Creative Sound Blaster® X-Fi™ and X-Fi Titanium series of audio devices in Microsoft® Windows® 7. For more details, read the rest of this web release note.

    This download supports the following audio devices only:
    Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty® Champion Series
    Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series
    Sound Blaster X-Fi Titanium Professional Audio
    Sound Blaster X-Fi Titanium
    Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Professional Series
    Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
    Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
    Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
    Sound Blaster X-Fi Platinum
    Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
    Sound Blaster X-Fi Elite Pro
    Sound Blaster X-Fi

    Fixes:
    Resolves the hardware/device detection issue in Creative Software AutoUpdate running on Windows 7.

    Requirements:
    Microsoft Windows 7 64-bit, Windows 7 32-bit
    Sound Blaster X-Fi and X-Fi Titanium series of audio devices listed above

    Notes:
    To install this driver
    Download the file onto your local hard disk.
    Double-click the downloaded file.
    Follow the instructions on the screen.
    Application
     
  16. espada87

    espada87 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi robert , when i attempt to install the pid update, it says "Setup is unable to detect a supported product on your system......." what should i do then?
     
  17. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    You on 7? this very strange lol
     
  18. espada87

    espada87 New Member

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yea i'm on 7 ultimate 64bit, long ago once i had issue with the driver also, and i was forced to format and somehow it got sorted. Not sure what's the issue as well
     
  19. Robert McClelland

    Robert McClelland I'm An Uncle for 2nd time Staff Member

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Messages:
    15,327
    Likes Received:
    253
    Trophy Points:
    108
    New tweaks comming soon I did some adjustin see sound fix the issue :)I posted beta tweaks in tweaks thread. Copy and paste into v1.40 set and reinstalled :). I notice one line there was 100% should been 42% :) chaging very little to see if proves sound bit more :).
     
  20. Tom 00

    Tom 00 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Hi Robert, these are my hardware id's???
    PCI\VEN_1102&DEV_0005&SUBSYS_00211102&REV_00
    PCI\VEN_1102&DEV_0005&SUBSYS_00211102
    PCI\VEN_1102&DEV_0005&CC_040100
    PCI\VEN_1102&DEV_0005&CC_0401

    Hope these help.

    Regards

    Tom
     
    Last edited: Apr 21, 2012

Share This Page

visited